روش جنابعالی بیش از آنکه سازنده و پیشبرنده باشد مخرب و نگهدارنده است

باسمه تعالی

برادر گرامی جناب آقای وحید جلیلی

با سلام و آرزوی قبولی عزاداری ها، از وقت گذاری و پاسخهای مفصل جنابعالی به یادداشت کوتاه حقیر متشکرم. بحمدالله لحن جنابعالی نسبت به قبل خیلی بهتر شده و حتی تا حدی تلاش کرده اید بخشی از حق ضایع شده را جبران بفرمایید؛ بنابراین لازم می دانم از جنابعالی به خاطر اعتماد به خیرخواهی برادر کوچکتان صمیمانه سپاسگزاری کنم. من با بخش مهمی از نظرات جنابعالی موافقم و اختلاف نظری بین خودم و جنابعالی در لزوم تحول اساسی و همه جانبه در صدا و سیما مشاهده نمی کنم. البته باید قبول کرد که اینجانب روش جنابعالی را مناسب و اثربخش نمی دانم و معتقدم روشی که انتخاب فرموده اید، بیش از آنکه سازنده و پیشبرنده باشد، مخرب و نگهدارنده است. در همین جهت، در ادامه خاضعانه چند نکته را خدمتتان متذکر می شوم :

یکم. اینجانب قضاوت جنابعالی درباره صدا و سیما که تاکنون 180 درجه خلاف نظرات رهبر عزیز انقلاب عمل کرده است را عالمانه و منصفانه نمی دانم. اگر نظر حقیر در این زمینه را قبول نمی فرمایید، قضاوت های رهبر معظم انقلاب درباره صدا و سیما و توصیفات معظم له از خدمات بزرگ رسانه ملی را قبول بفرمایید. رهبر معظم انقلاب همواره در کنار ایراداتی که به صدا و سیما دارند از توفیقات صدا و سیما هم با جزئیات یاد می کنند و مطمئنم جنابعالی این موارد را به وضوح ملاحظه فرموده اید.

دوم. لازمه صیانت از حق ملت بزرگوار ایران و حق رهبر معظم انقلاب در ارتباط با صدا و سیما، دور شدن از واقع بینی و عدم رعایت اخلاق و عدالت در نقد صدا و سیما و افراد مرتبط با صدا و سیما نیست. همانطور که در یادداشت قبلی عرض کردم، این جنس نقد با جوهر تفکر انقلاب تناسبی ندارند و حضرت آقا نیز مکرر ما را از این گونه نقدها نهی فرموده اند.

سوم. مقام معظم رهبری در کشور ما نه دستشان بسته است و نه کانالیزه شده اند که تصور شود عده ای قادرند نظرات خود را به معظم له تحمیل کنند و از این طریق انتصابات رهبری را از مسیر صحیح و هوشمندانه خود خارج کنند. از سوی دیگر، همانطور که در یادداشت قبلی خدمتتان عرض کردم، بنده رفیق بازی و انحصارطلبی افراد مورد نظر جنابعالی در ارتباط با انتصابات صدا و سیما و غیره را درک نمی کنم و شواهد و مستنداتی برای آن ندارم بلکه بر عکس بارها شاهد حق گرایی و استحکام رأی افراد مورد نظر شما در ارزیابی و قضاوت درباره صدا و سیما بوده ام.

چهارم. برای بنده منطق انتصابات صدا و سیما توسط رهبر انقلاب که همان منطق شایسته سالاری است مبهم نیست اما متوجه نمی شوم که چرا باید انتخاب افرادی مثلا از خانی آباد تهران را عیب دانست؟ اگر به جای خانی آباد افرادی از قلهک تهران انتخاب شوند مشکل حل میشود؟ اگر افرادی از مشهد و محله سرشور و غیره انتخاب شوند مشکل حل خواهد شد؟ من مساجد و مدارسی را در جنوب تهران و همان خانی آبادی که فرمودید سراغ دارم که کانون مبارزات انقلابی بوده و پس از انقلاب نیز ظرف مدت کوتاهی دهها شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است؛ به نظر جنابعالی با این مساجد و مدارس که کم هم نیستند چه باید کرد؟! تصور حقیر این است که متمرکز سازی بحث در این مسائل ( صرف نظر از اینکه چقدر حقیقت دارد ) نوعی بازی ذهنی و خارج کردن ذهن مخاطب از واقعیت است و من این را در شأن جنابعالی نمی بینم.

پنجم. جنابعالی به دلیل نامعلومی خدمات بزرگ و روشن افراد مورد نظرتان در بیرون از صدا و سیما را در جهت ارتقاء و تقویت صدا و سیما منکر می شوید اما بنده می توانم دهها سطر درباره این خدمات بنویسم. یقین دارم اگر این خدمات نبود، صدا و سیما در بسیاری از برهه های حساس و سرنوشت سازِ انقلاب، قادر به انجام رسالت خود نبود و مورد تقدیر رهبر بزرگوار انقلاب قرار نمی گرفت.

ششم. درباره آقای سرافراز، مطمئنا آنچه موجب استعفای ایشان و سپس پذیرش این استعفا از سوی رهبر بزرگوار انقلاب شد، برخی مدعیات پوچی که ایشان اخیرا در خاطراتش بیان کرده یا تلقی جنابعالی از نارفیقی برخی با ایشان نبوده است، بلکه خطاهای واضح و رفتارهای کودکانه ای بود که به اذعان بسیاری، صدا و سیما را با فروپاشی قطعی روبرو ساخته بود که عنداللزوم در آینده درباره آن صحبت خواهم کرد.

هفتم. همانطور که پیش تر اشاره کردم، حقیر حسنات صدا و سیما در این چهل سال را به مراتب از سیئات آن بیشتر می دانم. حتی ابایی از بیان این سخن ندارم که مجاهدت های اثربخش صدا و سیما در برخی بزنگاه ها با برخی مجاهدت های بزرگ در دفاع مقدس برابری می کند. فرموده اید در صدا و سیما منکر به معروف و معروف به منکر تبدیل شده است! جنابعالی در این زمینه حتما اغراق می فرمایید. تبدیل منکر به معروف و بالعکس سخن سنگینی است و حتما باید قبل از تعمیم آن، به عمق معنا و نیز توانایی اثباتش توجه بفرمایید.

هشتم. برای بنده مبنا و منطق ضد انقلاب و نفوذی خواندن مدیران فعلی صدا و سیما که خیلی از آنها از جهت تدین و روحیه انقلابی اگر از بنده و شما بالاتر نباشند کمتر نیستند، مشخص نیست. چنانچه منظورتان نویسنده فلان سریال است، پیام منتشر شده ی آقایانی که در روزهای اخیر در حمایت از جنابعالی بیانیه داده اند به فردی که از نظر جنابعالی ضد انقلاب، سکولار و نفوذی است، نشان داد که لااقل این آقایان با نظر جنابعالی موافق نیستند و او را صرفا ابزار خوبی برای زدن مدیران صدا و سیما و عناصری در بیرون سازمان تلقی می کنند نه بیشتر. با این حال، اگر هم نظر جنابعالی درباره این فرد را بپذیریم؛ این فرد یا چند نفر مانند این فرد مساوی با همه صدا و سیما نیست.

نهم. بنده تا الآن نه از جنابعالی و نه از سایر منتقدان صدا و سیما طرح کاربردیِ دقیق و جامعی برای تحول اساسی در صدا و سیما ندیده ام. خوشحال می شوم اگر طرح جامعی هست ارائه بفرمایید تا از آن استفاده شود. البته بنده با همان روش مورد نظر خودم، هم تفکر مشخصی درباب تحول در صدا و سیما دارم و هم از گذشته طرحی را در این زمینه تهیه کرده ام که هر کجا لازم باشد با شجاعت ارائه خواهم کرد.

برادر عزیز جناب آقای جلیلی
ما هیچوقت از واقع بینی، از حُسن خلق، از عدالت، از رعایت شخصیت و حقوق دیگران و همچنین از مواجهه عالمانه و دقیق با مسائل ضرر نکرده ایم و نخواهیم کرد. من معتقدم می توان با رعایت همه این ها، دغدغه های درست جنابعالی درباره صدا و سیما را مرتفع ساخت؛ لذا من وجهی برای عدول از این روش پیدا نمی کنم و از جنابعالی تقاضا دارم از روش پیشنهادی بنده در یادداشت قبلی که منافاتی با صراحت و قاطعیت نیز ندارد برای اصلاح و تحول در صدا و سیما استفاده بفرمایید.

ارادتمند

رضا غلامی
22 شهریور 98

https://r-gholami.ir/?p=2187