پانزده توصیه دلسوزانه به مسئولان

سخنان تلویزیونی ششم مهر رئیس جمهور محترم با مردم خوشبختانه از وجود سطح خوبی از واقع بینی در ایشان حکایت داشت. درک صحیح از شرایط جامعه و تحولات آن از یک سو، و همچنین فهمی که از عقلانیت اسلامی و به تبع آن، از گوهر انقلاب اسلامی می توان داشت، موجب می‌شود‌ که در این برهه حساس از تاریخ انقلاب، بدون رودربایستی و البته از سر صدق و دلسوزی، توصیه هایی به مسئولین عزیز به ویژه رئیس جمهور ارجمند داشته باشم. امیدوارم عمیقاً به این نکات توجه شده و عینیک‌هایی که ممکن است توصیه های بنده را با بدبینی روبرو کند، از چشم ها برداشته شود :

یک. فهم واقعیت شکاف اجتماعی و عوامل آن در ایران و تلاش برای کاهش آن از طریق پرهیز از دسته‌بندی های کاذب اجتماعی و سپس، ارتباط دوستانه و سازنده با همه طیف های جامعه با نظرات، سلایق و ظواهر گوناگون.

دو. به انزوا کشاندن تندروها، دور کردن آنها از تریبون های رسمی کشور و همچنین خارج کردن آنها از دایره تصمیم گیری یا اجرا.

سه. نهادینه‌سازی عقلانیت و عمق‌اندیشی در مواجهه با پدیده‌های اجتماعی از جمله مسائل زنان.

چهار. تقویت حکمرانی علمی و به انزوا کشاندن افراد متوهم یا سطحی‌نگر در عرصه سیاسی در جهت کاهش خطاهای نظام.

پنج. شکل‌دهی بسترهای واقعی و توام با سعه صدر برای نقد قوای حاکم در کشور و متقابلاً پاسخ به ابهامات و استقبال از پیشنهادات سازنده.

شش. ایجاد سریع‌تر ساز و کاری مناسب برای تجمعات اعتراضی در یک مکان مشخص و مناسب در هر شهر، با مجوز وزارت کشور و عدم‌ تعقیب قضایی معترضین.

هفت. درک عمق مشارکت سیاسی در نظام مردم سالاری دینی و بهاء دادن به مشارکت سیاسی و گسترش بسترهای آن در کشور.

هشت. اتکاء حداکثری به نظام مردم سالاریِ دینی برای حفظ و گسترش ثبات در کشور به جای سایر مکانیزم ها.

نه. تقویت قوه مقننه به مثابه رأس امور و اجازه به آن جهت استفاده از همه ساز و کارهای قانونی خود در مواجهه با مسائل کشور و تحمل هزینه های آن.

ده. افزایش شفافیت در کشور با همه لوازم و اقتضائات آن.

یازده. بسترسازی جهت ملتزم‌ شدن همگان به ویژه عناصر حاکمیتی و جناح های سیاسی به مرّ قانون خصوصا در عرصه هایی که پای حقوق مردم اعم از فردی یا اجتماعی مطرح است.

دوازده. ایجاد مکانیزم های قانونمند و متنوع برای گسترش نظارت همگانی در همه عرصه ها.

سیزده. شروع اصلاح گسترده و قاطع در دستگاه قضایی به عنوان ملجاء و پناهگاه نهایی مردم با شاخص افزایش رضایت عمومی از آن طی یک دوره زمانی مشخص.

چهارده. سرمایه‌گذاری گذاری بدون سقف و هوشمندانه در فضای مجازی با هدف شکستن حصر شرکت های خارجی و تامین حداکثری منافع ملی در این زمینه.

پانزده. سرمایه‌گذاری بدون سقف در عرصه فرهنگِ غنی اسلامی و فرهنگ ایرانی سالم و سازنده مبتنی بر یک تفکر عقلانی با روش های علمی.

رضا غلامی

۷ شهریور ۱۴۰۱

https://r-gholami.ir/?p=2856