زندگینامه

رضــــــا غــــلامــــــی

رضا غلامی

 دکتر رضا غلامی

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ  زادروز ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 

♦️ تیرماه ۱۳۵۵ هجری شمسی در تهران ♦️

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ  تحصیلات ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 

♦️ سطح چهار حوزه علمیه ( در حد اجتهاد ) ♦️

♦️ دکتری رشته علوم سیاسی با گرایش اندیشه سیاسی ♦️

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ  شناخته‌شده ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 

♦️ پژوهشگر و مدرس عالی فلسفهٔ سیاسی و مطالعات فرهنگی و تمدنی ♦️

♦️ نواندیش دینی ♦️

♦️پژوهشگر فلسفه♦️

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ  نقش‌های برجسته ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 

♦️رئیس هیأت مؤسس و امنای مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا  ♦️

♦️عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ♦️

♦️ راهبردنگار در عرصه فرهنگ و علم ♦️

رضا غلامی پژوهشگر و مدرس عالی فلسفه سیاسی و مطالعات فرهنگی، مؤسس و رئیس هیئت امنای مرکز پژوهش های علوم انسانیِ اسلامی صدرا (غیر دولتی) و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. او یک نواندیش دینی و پژوهشگر فلسفه است که علاوه بر رویکرد اصلاحی به دین، نگاههای تازه‌ای در هستی شناسی و معرفت شناسی دارد.

زندگی نامه

رضا غلامی در دهم تیر ماه سال ۱۳۵۵ هجری شمسی مصادف با چهار رجب ۱۳۹۶ هجری قمری در تهران متولد شد. پس از یکسال تحصیل در دبیرستان علوم و معارف اسلامی شهید مطهری، دروس حوزوی را از سال ۱۳۶۹ در حوزه علمیه قائم چیذر تهران، آغاز نمود و سپس تحصیلات خود را تا پایان سطح سه حوزه به ترتیب در مدارس علمیه: ولی عصر قمصر کاشان، مجد و مروی تهران ادامه داد. در سال ۱۳۷۴ و به مناسبت مشارکت در اجرای یک پروژه تحقیقاتی تحت عنوان فلسفه و قلمرو دین، با مرحوم علامه محمدتقی جعفری آشنا شد و در مباحث فلسفه دین او شرکت کرد. غلامی پس از پایان سطح سه حوزه موفق به شرکت در درس خارج فقه آیت الله خامنه‌ای و بهره‌گیری غیر حضوری از سایر دروس اساتید عالی حوزه علمیه قم شد. همچنین ایشان دارای دکترای علوم سیاسی با گرایش اندیشه سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بوده و هم اکنون عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می باشد.

فعالیت ها و مسئولیت ها

غلامی سال ۱۳۷۳ در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مشغول به کار شد. از جمله مسئولیت‌های وی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، می‌توان به: معاون پشتیبانی تحقیقات پژوهشگاه، مدیرعامل مؤسسه دانش و اندیشه معاصر (از مؤسسات اقماری پژوهشگاه)، دبیر علمی گروه غرب‌شناسی، سرپرست پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی و همچنین رئیس مرکز آموزش اشاره داشت. رضا غلامی در سال ۱۳۸۴ به عنوان دبیر هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره منصوب گردید. در سال ۱۳۸۴ و با پیشنهاد دکتر مهدی گلشنی، رئیس وقت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عضو تیم تحقیقاتی پروژه ملی «ایران و جهانی شدن» شد که محصول این پروژه توسط دکتر مهدی گلشنی و رضا غلامی تالیف گردید. از این پس، «مطالعات بین رشته‌ای حول زوایای پنهان جهانی شدن و رابطه آن با اندیشه اسلامی و تمدن نوین اسلامی» تبدیل به یکی از حوزه های تخصصی رضا غلامی شد. در سال ۱۳۸۷ غلامی مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا را تأسیس کرد و فعالیت‌های خود را در قالب این مرکز ادامه داد. مرکز پژوهش‌های صدرا در سال ۱۳۸۸ موفق به اخذ موافقت قطعی از شورای گسترش آموزش عالی کشور شد. در سال ۱۳۹۷ و پس از برگزاری چهار دوره موفق کنگره بین المللی علوم انسانیِ اسلامی با محوریت مرکز پژوهش های صدرا، مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی راه اندازی گردید و رضا غلامی به عنوان رئیس شورای سیاست گذاری این مجمع تعیین شد. علاوه بر این، ایشان در زمان عضویت در هیات علمی دانشگاه شاهد عهده دار ریاست پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب هاي اجتماعي در آن دانشگاه نیز بوده است. آخرین مسئولیت وی رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود که در تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۴۰۰ با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به این‌ سمت‌ منصوب شد و ۲ سال و اندی ادامه داشت.

مرکز پژوهش های صدرا

رضا غلامی برای مرکز پژوهش‌های صدرا که مهم‌ترین رسالت خود را احیاء و تقویت جریان روشنفکری انقلاب اسلامی معرفی نموده است، عمدتاً نقش یک شبکه علمی قائل است چرا که از نظر وی، مهم‌ترین ضعف در فعالیت‌های مراکز تحقیقاتی انقلابی، عدم تعامل و هم‌افزایی هدفمند در جهت دست‌یابی به مقصد مورد نظر است. مهم‌ترین حوزه‌های مورد توجه این مرکز عبارت است از: الگوی پیشرفت، تحول بنیادین در علوم انسانی، اندیشه سیاسی و نظام مردم سالاری دینی، تمدن نوین اسلامی، اقتصاد مقاومتی و همچنین سبک زندگی اسلامی.غلامی در دوران ریاست مرکز صدرا بیش از همه در سه عرصهٔ کلیدی تحت عنوان رئیس شورای سیاست گذاری، ورود مستقیم داشت: اول، عرصهٔ برپایی پی‌درپی دو همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که پس از تأسیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برپایی آن متوقف گردید؛ دوم، برگزاری کنگره و جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی که دبیرخانه دائمی برای آن تأسیس شد؛ و سوم، هفته علمی تمدنی نوین اسلامی که هر دو سال یک بار برگزار شد.

سوابق آموزشی

رضاغلامی علاوه بر تدریس غیر رسمی در مراکز آموزشی و فرهنگی، از سال ۱۳۹۳ تدریس درس انقلاب اسلامی در دانشگاه تهران و از سال ۱۳۹۶ تدریس درس بنیادهای علم سیاست و فرهنگ و تمدن اسلامی را در دانشگاه سوره آغاز نمود. همچنین او جزء استادان دانشگاه عالی دفاع ملی، دانشگاه علوم و‌ معارف قرآن کریم، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه شاهد و دانشگاه علامه طباطبایی می‌باشد. ضمناً ایشان از خرداد ماه ۱۳۹۹ عضو هیات علمی دانشگاه شاهد شد و سپس در آذرماه ۱۴۰۰ از دانشگاه شاهد به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی انتقال یافت.

سوابق فرهنگی

رضا غلامی در کنار فعالیت های حوزوی-دانشگاهی، از سوابق فرهنگی در عرصه های گوناگون نیز برخوردار است و طی ۱۷ سال اخیر بیشتر نقش خود را به عنوان یک راهبردنگار فرهنگی ارائه کرده است. از جمله سوابق فرهنگیِ قابل ذکر وی، می توان به عضویت در شورای عالی سیاست‌گذاری سازمان صدا و سیما، عضويت در هیأت أمنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی و نیز مدیریت برخی پروژه های بزرگ فرهنگی- تربیتی اشاره نمود. عرصه های تحت اشراف رضا غلامی را بیشتر می‌توان رسانه و فضای مجازی، آسیب های اجتماعی، فرهنگ عمومی و کتاب برشمرد.

دانلود رزومه علمی

آخرین به روزرسانی 1402/12/08