دولت به وضع سیستان و بلوچستان همه جانبه رسیدگی کند/ نیاز به ورود گسترده تشکل‌های جهادی در این استان

حجت الاسلام رضا غلامی رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، درباره سیل سیستان و بلوچستان و بی توجهی دولت در این حادثه اظهار داشت: صرف‌نظر از سیل اخیر و خسارت‌هایی که برای مردم شریف این منطقه به بار آورده است، استان سیستان و بلوچستان جزو چند استان محروم و مهجور کشور است که علی‌رغم برخی تلاش‌ها در دولت‌های قبل، هنوز از محرومیت جدی رنج می‌برد.

وی افزود: البته این محرومیت را نباید در مرکز استان یا فقط در چند شهر بزرگ استان جستجو کرد، بلکه شهرهای کوچک و  روستاهای سیستان و بلوچستان بیش از همه، مظهر محرومیت شدید در کشور به شما می‌روند که اطلاع از جزئیات آن خواب را از چشم انسان می‌گیرد.

رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا با بیان اینکه نیروهای انقلاب حقیقتاً غصه‌دار مردمی هستند که در این استان از حداقل‌های رفاهی بهره‌مند نیستند، گفت: توقف بخش مهمی از کشاورزی به دلیل معضل قدیمی مدیریت آب، بیکاری جوانان، سوءاستفاده قاچاقچیان از مردم مظلوم سیستان و بلوچستان، نواقص جدی در سیستم بهداشت و درمان و همچنین کمبود تأمین‌های اجتماعی برای زنان بی‌سرپرست یا بد سرپرست، مواردی است که باید به آن‌ها عمیقاً فکر کرد.

به گفته غلامی جدای از مسائل رفاهی و معیشتی، ضعف کار فرهنگی در این استان نیز کاملاً محسوس است.

وی با طرح این پرسش که چقدر فعالیت دستگاه‌های فرهنگی در این استان قابل‌قبول است و بر روی آن‌ها نظارت هوشمندانه وجود دارد، تصریح کرد: آیا می‌توان به آموزش‌ و پرورش در این استان نمره مقبول داد؟ چرا یک‌بار شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور جلسه خود را به وضع فرهنگی استان‌های محروم مانند استان سیستان و بلوچستان اختصاص نمی‌دهد تا علاوه بر وضع سیاست‌های معقول، کارهای فوق‌العاده‌ای برای این استان‌ها در نظر گرفته شود؟

به اعتقاد رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا این کم‌کاری‌ها در شرایطی مشاهده می‌شود که در سال‌های گذشته رژیم شیطان‌ صفت عربستان سعودی سرمایه‌گذاری فراوانی برای کمک به اشخاص و گروه‌های بی‌عقل و افراطی در جهت ایجاد تفرقه و شکاف بین مردم این استان صورت داده است.

غلامی خاطرنشان کرد: من تصور می‌کنم، بخش مهمی از مشکلات این استان به مدیران نصب‌شده از سوی دولت برمی‌گردد. استاندار و نمایندگان مجلس این استان باید در قبال عملکرد ضعیف خود در چند سال اخیر و سیاسی‌کاری‌هایی که در استان به‌ جای خدمت شبانه‌روزی به مردم صورت گرفته پاسخگو باشند.

وی اضافه کرد: امروز استان سیستان و بلوچستان به مدیران جوان، انقلابی و مجاهد نیاز دارد تا بتوانند به‌ دور از آلودگی‌های جناحی، با کمک خود مردم، استان سیستان و بلوچستان را به جایگاه شایسته خود برسانند.

رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا  با تاکید بر اینکه استان سیستان و بلوچستان نیازمند حضور گروه‌ها و تشکل‌های جهادی است، گفت: باید صدها تشکل جهادی در سازمان بسیج مستضعفین و غیره، اولویت خود را حضور مؤثر در این استان تعریف کنند تا بلکه قدری از گرفتاری‌های این مردم به کمک آن‌ها کاهش یابد.

____________________

منبع: خبرگزاری فارس

 

https://r-gholami.ir/?p=1539